ПОЧИЊУ 14. ДЕЦЕМБРА: Британија се припрема за масовну вакцинацију - приоритет старији, највећи проблем - трка са временом

Танјуг

05. 12. 2020. у 09:16

ПОЧИЊУ 14. ДЕЦЕМБРА: Британија се припрема за масовну вакцинацију - приоритет старији, највећи проблем - трка са временом

Фото: АП

ЛЕКАРИ опште праксе у Енглеској добили су упутство да почну са спремањем центара за вакцинацију до 14. децембра, пише Гардијан.

У писму упућеном мрежама примарне здравствене заштите у Енглеској наводи се како ће размера и сложеност програма вакцинације бити "један од највећих изазова с којима се здравствени систем икада суочио".

Ковид центри морају бити спремни да дају 975 доза приоритетним пацијентима у року од три дана од испоруке 14. децембра.

Брзина је веома важна, јер се вакцине обично чувају на температури од минус 70 степени Целзијуса и на температурама фрижидера (од 2 до 8 степени Целзијуса) не могу дуго да опстану.

У сваком паковању Фајзер-Бионтехових вакцина налази се 975 доза, што такође представља логистички проблем - како отворити паковања и поделити вакцине на друге кључне локације за вакцинацију.

Према плану вакцинације, први који ће примити вакцину биће грађани треће животне доби, посебно они који имају више од 80 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)