РУСКИ "ЛОВЦИ" ПОЧИСТИЛИ НЕПРИЈАТЕЉА: Више од 30 ваздушних удара по џихадистима (ВИДЕО)

Novosti online

04. 12. 2020. у 14:44

РУСКИ ЛОВЦИ ПОЧИСТИЛИ НЕПРИЈАТЕЉА: Више од 30 ваздушних удара по џихадистима (ВИДЕО)

Фото: ЕПА

РУСКЕ и сиријске ваздушне снаге повећале су своје ваздушно присуство у централној Сирији ове недеље, пошто су њихови ратни авиони покренули десетине ваздушних удара на положаје Исламске државе, унутар провинције Хама, Ал-Рака и Хомс.

Према неколико извештаја са терена, ваздушним нападима руководило је руско ваздухопловство, које је у протекла 72 сата извело преко 30 удара на терористичке положаје.

Већина руских и сиријских ваздушних напада концентрисана је на округ Ал-Сан у Хами, где Исламска држава покушава да створи трајно присуство од почетка 2020. године.

Напад великих размера такође се поклапа са недавним нападом Исламске државе на снаге Сиријске арапске војске (САА) и Ал-Кудс (палестинска паравојна формација) у овом руралном делу Гувернорате Хама.

Исламска држава наставља са снажним нападима у источној Хами, што се чини великим преокретом у терористичким активностима са границе Деир ез-Зор - Хомс.

Претходно је Исламска држава оперисала по источном Хомсу и западном делу Деир ез-Зора, међутим, од великих руских и сиријских бомбашких напада прошлог лета, терористичка група преусмерила је своје операције у централну Сирију како би наставила своје нападе на владу.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)