ГЛОБАЛИСТИЧКИ КОНЦЕПТ: Бајден открио какву ће политику водити према Русији, Кини и Ирану

Novosti online

04. 12. 2020. у 11:28

ГЛОБАЛИСТИЧКИ КОНЦЕПТ: Бајден открио какву ће политику водити према Русији, Кини и Ирану

Џо Бајден / Фото АП

ДЕМОКРАТА Џо Бајден изјавио је да намерава да се придржава мултилатералног приступа у политици према Русији, Ирану, Кини и другим земљама, преноси Си-Ен-Ен.

- Ми не можемо дозволити Ирану да добије на располагање нуклеарно оружје. Једно сигурно знам – ми то не можемо постићи сами. Стога, у решавању питања која се тичу не само Ирана, него и Русије, Кине и других земаља, неопходно је да будемо део веће групе земаља - сматра Бајден.

Он је, међутим, такође рекао и да не може да формулише политику САД пре него што ступи на председничку дужност.

- Али ја желим да успоставим блиске, блиске односе савезништва како у Европи, тако и у региону Индијског и Тихог океана - поручио је он.

Бајден је признао да га очекују „тешки преговори“ са Европском унијом, истакавши да не гаји илузије тим поводом.

Раније је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов рекао да Москва може проширити сарадњу са новом администрацијом Вашингтона у најмање пет праваца – стратешкој стабилности, неширењу нуклеарног оружја, сарадњи у свемиру, борби против тероризма и пандемије.

Бајден: Надам се да ће Трамп бити на мојој инаугурацији

Џо Бајден је рекао да се нада да ће Доналд Трамп присуствовати његовој инаугурацији 20. јануара "како би показао пример осталим нацијама каква је демократија у САД", али и да покаже мирну предају власти политичком ривалу.

- Одлука је на њему. Нема личних последица по мене, али мислим да је важно за државу да присуствује. Одбијање да се призна пораз се дешава у режимима које воде мали диктатори - рекао је Бајден.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

HA HA DA POKAZE OSTALIM NACIJAMA KAKVA JE DEMOKRATIJA U SAD

04.12.2020. 11:37

Nije potrebno pokazivat, CEO SVET ZNA DA JE VASA DEMOKRATIJA LOPOVSKA, pokrali ste sopstvene izbore, pljackate svetske prirodne resuse, izazivate ratna razaranja po svetu, i vi to nazivate demokratijom.

Varto Marx

05.12.2020. 19:37

Bajden radice sto njegovi exsperti narede. On je u jako losoj zdrastvenoj situaciji, svetski policajac SAD vise nisu, najjaci, Ali jesu njaveci rasisti i agresori na svijetu, dobro je da imaju konkurencija. Agresor i dalje ne bira srestva gde se ukaza prilika krene i sravna sve sa zemljom nazalost.