ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЖИВИМ У ПАКЛУ: Доналд Трамп на "Твитеру" и "Фејсбуку" о изборима и завери демократа и Белој кући

Д. САВИЋ

03. 12. 2020. у 23:30

НЕКАДА смо имали дан избора. Сада имамо изборне дане, недеље и месеце. Много лоших ствари се догодило током тог невероватног периода.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЖИВИМ У ПАКЛУ: Доналд Трамп на Твитеру и Фејсбуку о изборима и завери демократа и  Белој кући

Фото Твитер

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је ово обраћајући се преко "Твитера" и "Фејсбука" видео-поруком, а све је назвао својим "вероватно најважнијим говором". Изнео је тврдње да су председнички избори били препуни превара. Актуелни шеф Беле куће је рекао да његов демократски кандидат Џозеф Бајден не може бити председник, јер је уверен да су стотине хиљада гласова који су данима пристизали поштом лажно преокренули резултат у корист његовог ривала у шест кључних држава.

- Поштанска гласачка превара је последњи чин њихових четворогодишњих напора да преокрену резултат избора из 2016. године. Било је то као живети у паклу - оценио је Трамп свој четворогодишњи мандат у Белој кући.

СИ-ЕН-ЕН

ПРОЈЕКАТ "Веритас" објавио је тајне снимке телефонских разговора руководства Си-Ен-Ена, који указују на пристрасност током предизборне кампање, против Трампа а у корист Бајдена, која укључује "заобилажење" малверзација Боа Бајдена, Џозефовог сина. "Веритас" између осталог цитира  председника ТВ мреже Џефа Закера и његове наводе о актуелном председнику.

- Ово је председник који зна да губи, који зна да је у невољи.Али, понаша се очајнички и нестабилан је и ми то не треба да нормализујемо - каже он.

Иако је одобрио процес транзиције, Трамп није признао победу Бајдену. Решен је, каже, да заштити амерички изборни систем за који тврди да је сада "под координираном опсадом". Ове Трампове наводе компанија "Твитер" је означила као дискутабилне, док је "Фејсбук" навео да је "Бајден пројектовани победник избора".

Трампов говор из дипломатске собе Беле куће уследио је дан после оцене државног тужиоца Вилијама Бара да се досад нису показале никакве преваре које би наговестиле другачији исход председничких избора. Водећи амерички медији, који су иначе све време отворено против Трампа, наводе да ће Бајден добити довољно електорских гласова овог месеца да потуче Трампа и постане нови председник.

Судски поступци које је покренуо Трампов правни тим у више држава САД до сада нису дали резултате. Док тврди да су хиљаде његових гласова завршиле на Бајденовом "рачуну", Трамп је наговестио да изборни резултати "вероватно" неће завршити пред Врховним судом.

Сада су, каже Трамп, његови напори усредсређени на то да Американци могу да верују у будуће изборне резултате. Истовремено је најавио да би се кандидовао поново за председника САД на изборима 2024. године. Тада ће имати исто година колико данас има Бајден.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)