„СУСПЕНДУЈ УСТАВ, УВЕДИ РАТНО ЗАКОНОДАВСТВО!” Генерал Мајкл Флин дао савет Трампу како да уз помоћ армије понови изборе

Novosti online

03. 12. 2020. у 11:30

БИВШИ амерички саветник за националну безбедност, генерал Мајкл Флин промовисао је у уторак петицију којом позива актуелног председника САД Доналда Трампа да привремено суспендује амерички устав, уведе ратно законодавство и у тим условима, под надзором војске, поново одржи председничке изборе.

„СУСПЕНДУЈ УСТАВ, УВЕДИ РАТНО ЗАКОНОДАВСТВО!” Генерал Мајкл Флин дао савет Трампу како да уз помоћ армије понови изборе

Фото АП

Увођење ратног законодавства значи ступање на снагу прописа у случају ратне опасности или ратног стања, а у пракси долази до суспензије цивилног законодавства.

У петицији, коју је објавила, како је поједини медији карактерипу, десничарска организација „We the People Convention“ са седиштем у Охају, наводи се да „није преостао никакав миран начин да се сачува Унија“ након новембарских избора и позива Трампа да искористи овлашћења која има и спречи други грађански рат.

- Ограничено ратно законодавство је очигледно боља опција од грађанског рата! - наводи се у писму које прати петицију. 

Између осталог, од Трампа се захтева да уведе ограничено ратно законодавство којим би привремено био суспендован Устав и цивилна контрола избора, како би војска могла да спроведе нове изборе који ће прилазати праву вољу грађана. Бизнис инсајдер, међутим, наводи да председник Америке нема овлашћења да самовољно одлучује о изборима, чак ни у случају увођења ратног законодавства.

Флин, коме је Трамп пре недељу дана одобрио помиловање, објавио је на Твитеру петицију уз коментар: „За слободу се никад не клечи, осим пред Богом“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (3)

COVEK JE POTPUNO U PRAVU

05.12.2020. 20:53

IZBORE TREBA PONOVIT, jer su prosli neregularni (pokradeni), uvest vanredno stanje ako treba i pohapsit lopove i njihove pomocnike, kao i one koji su kupili (platili) medije da nacistickom metodom sire propagandu protiv Trampa. IZBORI SU POKRADENI.