ХРАНА, ВОДА И МАЧЕТА: Амерички центар за контролу и превенцију болести - овако ћете преживети зомби апокалипсу!

Novosti online

03. 12. 2020. у 08:54

ХРАНА, ВОДА И МАЧЕТА: Амерички центар за контролу и превенцију болести - овако ћете преживети зомби апокалипсу!

Фото: ЕПА

АМЕРИЧКИ центар за контролу и превенцију болести сматра да је зомби апокалипса могућа. Да, добро сте прочитали. Крвави догађаји које сте видели у многим филмовима очигледно нису само плод маште холивудских писаца, већ нешто за шта се амерички Центар спрема.

Смернице агенције за такву апокалипсу написао је контраадмирал Али С. Хан, који је водио Канцеларију за спремност и реаговање у јавном здрављу Центра од 2010. Објављен је пре скоро деценије, али су га медији открили тек сада.

Према упутству под називом „Припремљеност 101: Зомби апокалипса“, најважније је саставити комплет за хитне случајеве, који између осталог укључује: воду (један галон по особи дневно), храну, углавном некварљиве намирнице које човек редовно једе,

лекове, алат и прибор као што су ножеви, селотејп као и радио на батерије.

Како је наведено, биће вам потребан и хигијенски материјал (сапун, пешкири итд.),

одећа за сваког члана породице и ћебад, важна документа као што су возачка дозвола и пасош., прибор за прву помоћ за лечење посекотина и раздеротина које бисте могли добити током торнада или урагана.

Спутњиков тим такође саветује да купите неколико бацача пламена, моторних тестера и мачета.

Али С. Хан, аутор приручника, примећује да комплет за хитне случајеве не би био користан само током зомби апокалипсе, већ и у другим тешким ситуацијама попут земљотреса, поплава, тајфуна и пандемије.

Након састављања комплета за хитне случајеве, пише др Хан, треба смислити план за хитне случајеве - где ићи када започне апокалипса и кога треба обавестити када се зомбији појаве на вашим вратима.

Према његовом мишљењу, не треба се плашити ако се тако нешто догоди, јер је Центар спреман за изазов. Прво, савезна агенција би пружила „техничку помоћ“ градовима, државама и међународним партнерима који се баве „нападом зомбија“.

Тада би, написао је он, Центар започео истрагу како би утврдио извор заразе, научио како се инфекција преноси, како прекинути циклус преноса, као и како лечити људе  који су постали зомбији.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)