ИМУНИЗАЦИЈА УЖИВО? Џонсон би могао да пристане да се вакцинише пред камерама

Танјуг

02. 12. 2020. у 19:56

ИМУНИЗАЦИЈА УЖИВО? Џонсон би могао да пристане да се вакцинише пред камерама

Фото Танјуг-АП

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон би могао да пристане да се вакцинише уживо пред телевизијским камерама како би показао да је вакцина ефикасна, али то неће учинити пре оних којима је она потребнија, саопштила је његова портпаролка.

Упитана да ли би премијер пристао да се вакцинише уживо испред камера, портпаролка Бориса Џонсона је рекла да му то питање није директно поставила, али да не верује да је то нешто што би он одбио.

Она је додала да Џонсон сигурно не би хтео да прими вакцину пре оних којима је потребнија и који спадају у ризичне категорије, преноси Ројтерс.

Премијер Велике Британије је рекао да ће вакцинација бити на добровољној бази, а истраживања јавног мњења показују да 20 одсто Британаца није сигурно да је вакцина безбедна. Идеју да би министар здравља Мет Хенкок могао да се вакцинише уживо испед телевизијских камера подржава 66 одсто грађана.

Из владе Велике Британије је саопштено да ће приоритет приликом имунизације имати запослени у домовима за негу старих и њихови корисници, сви грађани који имају преко 80 година и здравствени радници који се налазе у првим редовима борбе против пандемије.

Британски премијер је раније у току ове године био смештен на одељење интензивне неге након што је оболео од ковид-19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)