„СВЕ ЋЕ ГОРЕТИ НА НАШИМ ГРАНИЦАМА!” Руски експерт упозорио на америчку стратегију „тројанског коња”

Novosti online

02. 12. 2020. у 15:58

РУСКИ војни стручњак Јуриј Кнутов учествовао је на конференцији за новинаре медија групе ,,Патриот" на тему „Ко и зашто напада границе Русије?"

„СВЕ ЋЕ ГОРЕТИ НА НАШИМ ГРАНИЦАМА!” Руски експерт упозорио на америчку стратегију „тројанског коња”

Фото: Принтскрин

Стручњак је објаснио зашто САД стално провоцирају Русију. Према његовим речима, Сједињене Државе се позиционирају као земља која може да диктира наређења. Сама идеја да само Америка може играти месијанску улогу је кључна. Бројни амерички политиколози верују да ће се Америка, ако одустане од ове идеје, распасти.

- Трамп је схватио да су Сједињене Државе биле у позицији СССР-а 80-их. Демократе су глобалисти, њима је главно да униште друге државе. Ове две струје су се судариле, али изгледа да демократе побеђују. Најзанимљивије је то што је крајем прошле године усвојена стратегија тројанског коња, односно све би требало да гори на нашим границама. Сада морамо размишљати о својој безбедности - рекао је Кнутов, преноси ФАН.

Према речима војног стручњака, САД сада газе међународно право, а што се тиче интереса Руске Федерације, Москва ће их се увек придржавати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)