ШЕСТ НАЈОПАСНИЈИХ СИМПТОМА КОРОНЕ, А ЈЕДАН ЈЕ АЛАРМАНТАН: Руски лекар открио због чега се хитно морате јавити лекару (ВИДЕО)

Novosti online

01. 12. 2020. у 14:48

ШЕСТ НАЈОПАСНИЈИХ СИМПТОМА КОРОНЕ, А ЈЕДАН ЈЕ АЛАРМАНТАН: Руски лекар открио због чега се хитно морате јавити лекару (ВИДЕО)

Фото: Русија 1 принтскрин

ДОКТОР Александар Мјасников набројао је најопасније симптоме корона вируса, након чије појаве пацијенту треба хитна хоспитализација.

Лекар је приметио да се у случају КОВИД-19 лекари не боре против самог вируса, већ са компликацијама које настају код особе након инфекције.

- Лечимо симптоме, а не саму болест. Ако нема симптома, зашто журите према болничким креветима? - рекао је Мјасников онима који по сваку цену покушавају да дођу до болнице, након што добију позитиван тест.

Лекар је позвао да не узнемиравате лекаре без потребе, а хоспитализацију можете захтевати само ако имате температуру изнад 38 степени неколико дана.

- Ако сте дехидрирали, очи су вам упале, језик је сув, кожа стоји, ако имате мало урина, то сугерише да имате проблема са губитком течности, проблемима са бубрезима и тако даље - овде, наравно, треба да се обратите лекару - Мјасников је за ТВ канал Русија 1 набројао пет опасних симптома.

Али најопаснији знак када пацијента хитно треба ставити под стални надзор лекара је рано отежано дисање. Обично се код корона вируса појављује седмог до осмог дана. Међутим, ако се проблеми са дисањем јављају раније, тада је ово већ алармантан знак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)