ИМАЛА ЈЕ КОРОНУ И ГРИП У ИСТО ВРЕМЕ: Професорка преживела праву агонију, а све је почело са потпуно безазленим симптомима

Novosti online

30. 11. 2020. у 18:26

ИМАЛА ЈЕ КОРОНУ И ГРИП У ИСТО ВРЕМЕ: Професорка преживела праву агонију, а све је почело са потпуно безазленим симптомима

Фото: Депоситпхотос

СТРУЧЊАЦИ већ месецима уназад упозоравају на опасни "судар" короне и вируса, а једном приликом је др Томислав Радуловић рекао и да би особа која се истовремено зарази вирусом грипа и короном тешко преживела.

Међутим, професорка Лорен Хајнс из Кентакија (САД) то је преживела, а затим поделила своје искуство и симптоме које је осећала. 

- Моја борба са двоструком инфекцијом почела је у уторак поподне гребањем грла, и благим, али досадним кашљем. Повезала сам га са леденим данима овде у Кентакију. Нису ми непознате респираторне инфекције јер годинама имам алергије, астму и слаб имунитет. У среду ујутру добила сам нападе кашља од којих ми се завртело у глави. Отишла сам код свог лекара који ме је уверавао да немам Ковид-19, иако се у нашем округу број случајева повећавао и сматрао се 'црвеном зоном'. Била сам помало скептична, јер сам тог јутра сазнала да је ученик у мојој школи где радим као професор шапнског језика и друштвених наука добио позитиван тест на корона вирус - започела је она своју причу.

Лорен каже да се из предострожности тестирала на стрептококе, грип и корона вирус.

- Била сам изненађена када сам добила потврду да је реч о грипу, а добила сам и рецепт за неке лекове и упутсво да останем код куће бар недељу дана. У четвртак сам била јако уморна и све ме је болело, али сам успела да прегурам сав посао који имам. Осим повремених напада кашља, све је указивало на то да заиста имам грип.

Међутим, следећег дана је стигао и резултат теста који је потврдио и заразу корона вирусом.

- Требало је да очекујем те вести јер сам претходне вечери упалила миришљаву свећу, али сам тек касније схватила да уопште нисам осетила њен мирис.

Лорен признаје да је била јако уплашена, али и љута на свог доктора који је умањивао опасност вируса, али је одлучила да се посвети свом здрављу како би што пре оздравила.

- Почела сам да се инхалирам четири пута на дан како би ми плућа била чиста, узимала сам и цинк и витамин Д.

Лорен каже да је непрестао спавала, да због умора и мањка концентрације није могла да уради ни најједноставније ствари, као на пример да гледа серију.

- Имала сам неколико напада болова у стомаку, а доживела сам сасвим нови осећај - трнце који су ми пролазили насумично горњим и доњим делом стомака.Тек у петак, пуних седам дана након што сам сазнала да имам и ковид и грип, успела сам да се пребацим са кревета на кауч. Током те недеље смршала сам шест килограма. После неколико залогаја хране осећала сам мучнину, а било је дана и када ништа нисам јела.

Ова жена признаје да ју је на све то мучила и анксиозност, те да се често плашила да заспи, размишљајући да ли ће моћи да дише када се пробуди.

- Невероватно сам захвална што су моји респираторни симптоми били благи и што сам успела све да пребродим без хоспитализације. Још увек не знам где сам оболела од грипа или ковида-19, али верујем да је то било у школи. Нисам била у самопослузи или ресторану још од марта због ниског имунитета. Једини блиски контакти које сам имала били су моја мајка и сестре, а обе су биле негативне на корона вирус и нису имале симптоме. У школи увек носим маску. Сада се осећам боље и далеко мање стрепим. Ипак и даље сам забринута јер нико не зна колико траје имунитет на Ковид-19, те какви су потенцијални дугорочни ефекти. Проблеми са умором и пробавом трајали су дуго, а једном приликом имала сам и забрињавајућ бол у грудима.

На крају, Лорен је поручила свима да се труде што више да заштите себе и људе око себе.

(Мондо.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)