ПУТИН ПАРЛАМЕНТУ ОДКБ: Важно је ускладити законе у борби против тероризма

Novosti online

30. 11. 2020. у 11:08

ПУТИН ПАРЛАМЕНТУ ОДКБ: Важно је ускладити законе у борби против тероризма

Фото Танјуг-АП

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин сматра да је важно ускладити законодавство земаља Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ) за борбу против трговине дрогом, као и међународног тероризма и екстремизма.

- У контексту раста заједничких изазова као што су међународни тероризам и екстремизам, трговина дрогом и илегална миграција, придајемо велику важност активностима Парламентарне скупштине како бисмо осигурали благовремену ратификацију докумената усвојених у оквиру ОДКБ-а, ради усклађивања законодавства о националној безбедности - наводи се у обраћању председника Русије учесницима састанка Парламентарне скупштине ОДКБ.

Путин је рекао да је важно подручје међупарламентарне сарадње и развој заједничких приступа у сузбијању претњи повезаних са мешањем у унутрашње ствари суверених држава. Као и да је од посебног значаја координација напора усмерених на борбу против пандемије вируса корона.

Кључне приоритете руског председавања ОДКБ ове године назвао је јачање безбедности у простору земаља ОДКБ и развој потенцијала колективне одбране у блиској координацији са партнерима.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)