КИМ ЏОНГ УН: Тражим одговорно спровођење економске политике

Танјуг

30. 11. 2020. у 00:50

КИМ ЏОНГ УН: Тражим одговорно спровођење економске политике

Фото АП

СЕВЕРНОКОРЕЈСКИ лидер Ким Џонг Ун нагласио је потребу да се одговорно спроводи економска политика, док је председавао састанком политбироа владајуће Радничке странке, јавила је данас државна новинска агенција КЦНА.

Састанак је одржан у тешком тренутку за Северну Кореју, јер је пандемија корона вируса извршила велики притисак на економију која је већ погођена међународним санкцијама, чији је циљ заустављање њеног нуклеарног програма, преноси Ројтерс.

Политбиро је оштро критиковао органе за економску управу због тога што нису обезбедили научне смернице за економске задатке уочи конгреса следеће године, известила је КЦНА.

"На састанку је наглашена потреба да се операција и команда за спровођење економске политике Партије поставе на научну основу и покаже велика посвећеност и одговорност", пренела је КЦНА.

У августу је Ким рекао да ће владајућа странка у јануару наредне године одржати конгрес да би донела одлуку о новом петогодишњем плану, при чему ће страначки састанак констатовати озбиљна одлагања у побољшању националне економије.

Северна Кореја је у октобру започела 80-дневну кампању за постизање својих циљева у сваком сектору пре конгреса следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)