НАРОД ПАТИ ПОД ТУРСКОМ ОКУПАЦИЈОМ: Курд преминуо од короне јер болнице у Африну нису желеле да га приме

Novosti online

29. 11. 2020. у 18:48

НАРОД ПАТИ ПОД ТУРСКОМ ОКУПАЦИЈОМ: Курд преминуо од короне јер болнице у Африну нису желеле да га приме

Фото: Афринпост

СТАРИ Курд из региона Африн изгубио је живот након што је заражен вирусом корона, а ниједна болница у Африну који је под турском окупацијом није желела да га прими.

Дописник „Афринпоста“ из окружног центра изјавио је да се вирус корона брзо шири међу људима у Африну и околини, указујући на то да постоје цивили који губе живот, а да их турске окупационе болнице не приме.

Истакао је да је старији Али Хабасх, стар 80 година, изгубио живот пре два дана, након што је заражен вирусом корона и није примљен у болницу у Африну.

Додао је да су болнице под окупацијом говориле пацијенту да треба да иде у „војну болницу“, као и да постоји споразум између свих болница, али нико од грађана тог града не би се усудио да оде у војску болницу, јер ко уђе у њу не излази жив, јер је или убијен, или му буду украдени делови тела, тврде становници града.

Дописник је истакао да у Африну постоје стотине оболелих од короне, а да их болнице нису примиле, чак ни у одсуству било каквог карантинског центра, истичући да су се људи жалили на овај случај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)