ПОНАША СЕ КАО УЧЕНИЦА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Сергеј Шојгу оплео по немачкој министарки одбране

Новости онлајн

29. 11. 2020. у 13:54

ПОНАША СЕ КАО УЧЕНИЦА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Сергеј Шојгу оплео по немачкој министарки одбране

Фото: ЕПА

МИНИСТРУ одбране Русије Сергеју Шојгуу се чини причино детињастом изјава његове немачке колегинице Анегрет Крамп-Каренбауер да са Русијом треба разговарати са позиције силе.

Говорећи о 75. годишњици велике победе у Другом светком рату, Шојгу је подсетио да је ове године у Црном мору пронађен брод „Јерменија“ са остацима цивила. По мишљењу Шојгуа, то је једна од многобројних епизода рата о којем треба говорити.

- Посебно када данашња поколења политичара, на пример у истој тој Немачкој, почињу да нас уче како да живимо, да причају да са нама треба разговарати са позиције силе - подсетио је Шојгу на недавну изјаву немачке министарке која је у Бундестагу рекла да са Русијом, око разоружања, треба разговарати са позиције силе.

- То више личи на говор ученице млађих разреда, којим напада ученике друге школе. При том је отац или мајка ученице директор школе и она себи може да приушти да се тако понаша. Али, децо, ми смо у другој школи, и наш директор је други - рекао је Шојгу у географском друштву, током одржавања "Географског диктата".

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)