ДОЗВОЛУ ЗА ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ? Лондон следеће недеље издаје дозволу за цепиво против короне

Танјуг

28. 11. 2020. у 22:04

ДОЗВОЛУ ЗА ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ? Лондон следеће недеље издаје дозволу за цепиво против короне

Фото Ж. Кнежевић

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА би у току следеће недеље требало да изда дозволу за вакцину против ковид-19 коју су развиле компаније "Фајзер" и "БиоНТек", док би испорука требало да отпочне неколико сати након издавања одобрења, преноси Ројтерс позивајући се на "Фајненшл тајмс".

Имунизација вакцином коју су развиле компаније "Фајзер" и "БиоНТек" требало би да отпочне 7. децембра, навео је "Фајненшл тајмс" позивајући се на неименовани извор.

Британски премијер Борис Џонсон је данас за министра задуженог за расподелу вакцина против ковид-19 именовао Надхима Захавија, тренутно секретара за бизнис.

Власти Велике Британије су 20. новембра од националне Регулаторне агенције за лекове и медицинске производе формално затражиле да процени ефикасност вакцине коју су развили "Фајзер" и "БиоНТек", а у петак и вакцине "АстраЗенеке" и Универзитета у Оксфорду.

Британија је наручила 40 милиона доза вакцине компанија "Фајзер" и "БиоНТек", као и 100 милиона доза коју су развиле компанија "АстраЗенека" и Универзитет у Оксфорду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)