САВЕЗНИ СУД ОДЛУЧИО: Ево шта судије кажу о тужби Трамповог тима за Пенсилванију

Novosti online

27. 11. 2020. у 21:24

САВЕЗНИ СУД ОДЛУЧИО: Ево шта судије кажу о тужби Трамповог тима за Пенсилванију

Фото: ЕПА

САВЕЗНИ апелациони суд одбацио је покушај Трамповог штаба да поново покрене тужбу којом се оспоравају изборни резултати у Пенсилванији, пресудивши да "тврдње немају утемељење у доказима".

Веће састављено од троје судија Апелационог суда за трећи круг одбило је захтев Трамповог штаба, који је предводио Руди Ђулијани, за измену тужбе која је претходно одбијена, преноси Си-Ен-Ен.

- Тврдње штаба немају никакво утемљење. Број гласачких листића које они конкретно оспоравају далеко је мањи од 81.000 гласова разлике у победи - написале су судије.

Председников штаб жалио се на пресуду прошлог викенда када је судија Метју Бран одбацио њихову тужбу пресудивши да не може бити измењена и допуњена и упоредивши је са "Франкенштајновим чудовиштем".

Подсетимо, Трампов тим је доказао да је у Пенсилванији у размацима стигло 600.000 гласовао за Бајдена, а само 3.200 за Трампа, те је тако Бајден преокренуо резултат.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Srbijo Zuta kuco

28.11.2020. 07:45

Bitno je samo sta kaze Vrhovni sud. Vazno je sto je 27. oktobra Ejmi Koni Beret postala sudija Vrhovnog suda. Sada je odnos konzervativnih i liberalnih sudija 6:3. Sve ove presude daju mogucnost zalbe i otvaraju put ka Vrhovnom sudu. Do Vrhovnog suda mozete tek kada predjete put od nizih do Saveznog suda.