ПРЕОКРЕТ ОКО КАРАБАХА: Француска издала Јермене, ништа од признања Арцаха

Novosti online

26. 11. 2020. у 21:36

ПРЕОКРЕТ ОКО КАРАБАХА: Француска издала Јермене, ништа од признања Арцаха

Фото: АП

ПАРИЗ не признаје самопроглашену републику Нагорно-Карабах, саопштило је Министарство иностраних послова Француске.

- Сенат је 25. новембра усвојио резолуцију којом се француске власти позивају да признају самопроглашену републику Нагорно-Карабах. Током дебате која је претходила гласању, државни секретар при Министарству иностраних послова Жан Батист Лемуан подсетио је на став француске Владе по овом питању – Француска не признаје самопроглашену републику Нагорно-Карабах - наводи се у саопштењу.

Подсетимо, данас је парламент Азербејџана усвојио изјаву у којој је предложио руководству да се обрати ОЕБС-у са захтевом да се Француска избаци из Минске групе за Карабах која се налази у оквиру ове организације и која покушава да реши проблем овог спорног подручја.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

27.11.2020. 09:05

Makron samo pokazao Erdoganu šta bi moglo da se desi ako nastavi sa agresivnim bahaćenjem. Problem je što Evropu opet (treći put) pod čizmom drži Nemačka, koja bi pre podržala Erdogana nego Makrona. Globalisti SAD i Nemačke od 90-ih ponovo osvajaju svet, pomognuti svim nemačkim tradicionalnim saveznicima iz oba svetska rata, a ostatak planete pati ili ćuteći gleda patnje drugih, nadajući se da nacisti do njih neće doći.