ОШТРА ПОРУКА МЕРКЕЛОВЕ НЕМЦИМА: Затварање, маске и на отвореном на снази до 20. децембра

Танјуг

25. 11. 2020. у 22:46

ОШТРА ПОРУКА МЕРКЕЛОВЕ НЕМЦИМА: Затварање, маске и на отвореном на снази до 20. децембра

Фото: АП

НЕМАЧКА канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да се договорила са лидерима 16 немачких савезних држава да мере против ширења корона вируса остану на снази до 20. децембра, додајући да је врло вероватно да ће мере остати на снази све до јануара.

-Број инфекција и даље је на превисоком нивоу-, рекла је Меркел новинарима, али је додала да ће мере бити олакшане током божићних празника, пренео је Ројтерс.

Она је рекла да ће у Немачкој бити уведена обавеза ношења маски на отвореном, тамо где је велика фреквенција људи или у градским центрима, преноси Ројтерс.

Фото Танјуг-АП

Ангела Меркел

-Још смо далеко од 50 заражених на 100.000 становника током седам дана. Убеђена сам и у томе смо се сложили, још морамо да тежимо том циљу- рекла је канцеларка.

Британска агенција подсећа да је Немачка 2. новембра увела нови "локдаун" како би се изборила са другим таласом вируса који је захватио целу Европу.

Према договореним мерама у Немачкој, на приватним окупљањима ће бити дозвољено присуство највише пет особа, не рачунајући децу, док ће за време божићних празника бити дозвољено окупљање највише до 10 особа, додаје Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)