НИШТА НЕ УКАЗУЈЕ ДА ЈЕ ВИРУС СТВОРИО ЧОВЕК: Експерт СЗО би да опет истражи прве случајеве ковида у Вухану

Танјуг

25. 11. 2020. у 22:58

НИШТА НЕ УКАЗУЈЕ ДА ЈЕ ВИРУС СТВОРИО ЧОВЕК: Експерт СЗО би да опет истражи прве случајеве ковида у Вухану

Фото. ЕПА

ЕКСПЕРТ ветерине у Светској здравственој организацији Питер Бен Ембарек, изјавио је данас да би отишао на тржницу хране у кинеском Вухану да поново истражи прве случајеве ковида-19 који су се тамо појавили.

На конференцији за новинаре Ембарек је рекао да би волео да преиспита прве случајеве ковида-19 и пронађе саговорнике преко којих би могао да дође до "значајних информација" о томе где су се заразили, пренео је Ројтерс.

- Ништа не указује да је вирус створио човек. Требало би да реконструишемо догађања од пре децембра 2019. године, јер не знамо шта се заиста десило - указао је Ембарек.

Истрагом би требало да се утврди шта је све "ушло на тржницу и изашло из ње у том периоду", као и одакле је роба стизала на тржницу у Вухану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nije Mala Nije Mala

25.11.2020. 23:50

Ма ајде... 1. Вирус је направио човек 2. СЗО је продужена рука оних који су нам ово све приредили - сетите се одакле је почела паника, ко нам налаже шта да радимо, кога слушају све владе света. СЗО. 3. Ово је биолошки рат, а ко је почео не знам, али који је доказ да је вирус направио човек? Вакцина против непознатог (стварно?) вируса након 7 месеци???? 4. Вакцина (серум) су постојали од првог дана, само се чекало да се дигне довољна џева и достигне ниво потражње (читај: умре довољно људи) и постигне ниво понуде (читај: произведе довољан број доза).