ИСТРАГА ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У ШВАЈЦАРСКОЈ: Жена из Лугана у вези са џихадистом из Сирије

Танјуг

25. 11. 2020. у 20:04

ИСТРАГА ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА У ШВАЈЦАРСКОЈ: Жена из Лугана у вези са џихадистом из Сирије

Foto: EPA

У ИСТРАЗИ напада ножем на две жене који је извела 28-годишња Швајцаркиња у тржном центру у Лугану и тешко повредила једну од жртава напада, установљено је да је она у вези са једним џихадистом из Сирије.

Полиција је саопштила да теже повређена жртва напада није у животној опасности, а откривено је да су турске власти 2017. године забраниле нападачици да из Турске пређе у Сирију и вратиле је у Швајцарску, пренео је АП.

Из швајцарског Федпола је обелодањено да је жена тада имала психијатријске проблеме, као и да је непосредно по повратку из Турске примљена у једну психијатријску клинику.

Швајцарски државни тужилац је покренуо поступак за могући напад са терористичким мотивима - наношење тешких телесних повреда, покушај убиства са преумишљајем и кршење забране деловања ектремистичких група као што су Ал-каида и Исламска држава.

Швајцарски медији пренели су да су нападачицу савладала два купца пре доласка полиције, а у међувремену је аустријски премијер Себастијан Курц осудио овај напад "исламског тероризма" и изразио подршку Швајцарској "у тешким тренутцима".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)