ТУРСКЕ СНАГЕ И МИЛИТАНТИ СЛОМИЛИ ЗУБЕ: Курди им нанели велике губитке, тешко ће се опоравити (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

25. 11. 2020. у 16:23

ТУРСКЕ СНАГЕ И МИЛИТАНТИ СЛОМИЛИ ЗУБЕ: Курди им нанели велике губитке, тешко ће се опоравити (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Новости илустрација

СНАГЕ које подржава Турска, претрпеле су недавно велике губитке у северном делу Сирије, након жестоких ватрених обрачуна са Сиријским демократским снагама (СДФ) у близини Аин Исе.

Према извештајима из области Ал-Раке, снаге које подржава Турска, започеле су нападе на Сиријске демократске снаге почетком ове недеље, што их је навело да узврате ватру северно од Аин Исе.

 Милитанти које подржавају Турци, наставили су нападе током периода од 72 сата, што је резултирало бројним губицима њихових трупа, укључујући известан број мртвих бораца који су остали на бојном пољу тзв. "ничијој земљи".

Неки извештаји из Аин Исе, кажу да су две стране постигле привремено примирје, уз посредовање Русије, ради сакупљања својих мртвих током следећих неколико сати у северној Ал-Раки.

Међутим, чак и са привременим примирјем, чини се да су турска војска и њихови савезнички милитанти одлучни да гађају Сиријске демократске снаге у Аин Иси и да се можда труде да заузму град.

Дронови турске војске већ су примећени над овом регијом у протекла 72 сата, пошто су извршили спорадичне нападе на СДФ и Сиријску арапску војску (САА).

У уторак је Сиријска арапска војска оборила турски дрон који је претходно напао њене снаге у Аин Иси.

Иако Сиријска арапска војска није учесник у сукобима, они су пажљиво пратили ситуацију, док милитанти које подржавају Турци спорадично нападају њихове трупе.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)