СЗО САОПШТИЛА: Вирус се спорије шири, али број умрлих и даље расте

Танјуг

25. 11. 2020. у 12:34

СЗО САОПШТИЛА: Вирус се спорије шири, али број умрлих и даље расте

Фото: ЕПА

СВЕТСКА здравствена организација је саопштила да је у току претходне недеље успорено ширење корона вируса на глобалном нивоу, мада је број преминулих и даље наставио да расте, са преко 67.000 нових смртних случајева, колико је потврђено у поменутом периоду.

СЗО је саопштила да, иако је раније забележила тренд пада броја новозаражених, Европа је и даље међу регионима са највећим уделом нових случајева болести и нових смртних случајева, преноси АП.

У Европи је у току протекле недеље број новозаражених опао за шест одсто, док је у недељи која је претходила тај број износио десет одсто, а подаци указују на то да мере карантина усвојене широм континента дају резултате.

Европа је, мешутим, и даље регион у којем се региструје половина укупно заражених короном уј свету.

Африка је у току прошле недеље потврдила највећи пораст броја новозаражених и нових смртних случајева од последица ковид-19, у чему је највише удела имало погоршање епидемиолошке ситуације у Јужној Африци, Алжиру и Кенији.

Највећи број нових случајева болести у Азији потврђен је прошле недеље у Јапану, који је забележио рекордан дневни биланс са преко 2.000 новозаражених пет дана заредом, што је за 41 одсто више него прошле недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)