ШВЕЂАНИ ПРИЗНАЛИ: Нема колективног имунитета од корона вируса

Novosti online

24. 11. 2020. у 21:56

ШВЕЂАНИ ПРИЗНАЛИ: Нема колективног имунитета од корона вируса

Фото Printskrin

ВЛАСТИ у Шведској признале су да не примећују знакове колективног имунитета против корона вируса код становништва, с обзиром да земља и даље бележи велики број новозаражених.

Шведска, која је привукла велику пажњу светске јавности због начина како се бори против пандемије коронавируса, забележила је 17.265 нових случајева заразе од петка, саопштила су здравствене власти у тој земљи, преноси "Daily Mail".

То је пораст у односу на прошлу годину од 15.084 случаја у поређењу са прошлом недељом, а локални медији истичу да се број људи у болницама дуплира сваке недеље у Шведској.

Епидемиолог Андерс Тегнел, који је креатор шведске стратегије против коронавируса, раније је тврдио да ће та земља боље поднети други талас инфекције пошто буде формирала колективни имунитет.

Подсећања ради, та земља је пре четири дана забележила најгори дан од почетка епидемије коронавируса у тој земљи, пошто је у 24 сата откивено 7.240 новозаражених.

Према последњим подацима на портал "Worldometers", више од 225.000 особа је инфицирано коронавирусом, док је 6.500 људи умрло од последица болести KОВИД-19.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)