ТУРСКЕ СНАГЕ УШЛЕ У АЛЕПО НАОЧИГЛЕД СИРИЈСКИХ ТРУПА: 30 војних возила стигло по специјалном задатку (МАПА)

Novosti online

24. 11. 2020. у 22:32

ТУРСКЕ СНАГЕ УШЛЕ У АЛЕПО НАОЧИГЛЕД СИРИЈСКИХ ТРУПА: 30 војних возила стигло по специјалном задатку (МАПА)

Фото: ЕПА

ТУРСКА војска припрема се за повлачење из стратешког подручја у Алепу. У уторак ујутру је велики број различитих возила ушао у подручје турске осматрачнице, коју је Сиријска арапска војска (САА) опколила у области Рашидин 5 у Алепу.

Према извештајима из провинције Алепо у уторак, турска војска је почела да утоварује возила опремом у, како се чини, припремама за потпуно повлачење из стратешког подручја Рашидин 5.

Локални извори известили су да је број возила која су тамо стигла у уторак премашио 30, при чему су у већини случајева то били камиони који се користе за превоз опреме.

Иако турска војска не разговара о повлачењима, већ је започела демонтажу својих осматрачница у неколико области под контролом Сиријске арапске војске. Прво повлачење догодило се у октобру, када су турске оружане снаге демонтирале осматрачницу у граду Мореку.

Турска војска је наставила са повлачењем својих снага и опреме на још четири осматрачнице у провинцијама Хама, Алепо и Идлиб.

Према споразуму од 17. септембра 2018, турској војсци је додељено 12 осматрачких места на северозападу Сирије; међутим, успоставили су више од 50 широм северног дела земље.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)