АМЕРИКАНЦИ ПРОВОЦИРАЈУ РАТ? Команда 7. флоте - Не признајемо руску границу!

Новости онлине

24. 11. 2020. у 16:12

КОМАНДА америчке 7. флоте саопштила је да је разарач „Џон Мекејн“, којег је руски брод онемогућио у нарушавању руске границе, у заливу Петар Велики изводио операцију осигуравања слободне пловидбе.

АМЕРИКАНЦИ ПРОВОЦИРАЈУ РАТ? Команда 7. флоте - Не признајемо руску границу!

Фото: ЕПА

„Овом операцијом Америка је показала да те воде нису територијалне воде Русије. Америка се не слаже са Изјавом Русије да је тај залив историјски залив, а у складу с међународним законима“, наводи се у саопштењу 7. флоте.

Иначе, према изјави, залив Петра Великог је део руских територијалних вода према одлуци совјетских власти 1984. године.

Руско Министарство одбране је раније данас саопштило да је амерички разарач ушао у територијалне воде Русије, прешавши два километра преко граничне линије. Велики брод Пацифичке флоте „Адмирал Виноградов“ зауставио је кршење државне границе Руске Федерације од стране разарача америчке морнарице „Џон Мекејн“ у заливу Петар Велики.

У надлежност 7. флоте улази западни део Тихог океана и источни део Индијског океана.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)

vladimir

28.01.2021. 21:41

Sve ima svoje granice, a pogotovo Ruske koji vam daju šansu, kao neuporedivo jača sila da se dozovete pameti DOK JE VREME ili će vam dati rok od 24 sata /ja to komotno/ da se "pokupite" u Ameriku ili vas neće biti! Vaš "narcizam" je zakasnelo ludilo, koje nekontrolisano živi u nekom virtualnom svetu, koji ne shvata, ili možda shvata da će vas za godinu, maksimum dve "pojesti" Rusija i Kina! Isti skučaj kao i sa "viktorijakskom britanijom" koja i danas ne shvata da je BEZNAČAJNA sila!