ПУТИН ПОРУЧИО: Волели бисмо да имамо блискији однос са Литванијом

Танјуг

24. 11. 2020. у 14:50

ПУТИН ПОРУЧИО: Волели бисмо да имамо блискији однос са Литванијом

Фото Танјуг-АП

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да би волео да види Литванију да "поради" на добросуседским односима са Русијом.

-Наша сарадња с Литванијом би могла да буде активнија и другачија него сада, посебно што смо врло блиски суседи, знате - рекао је Путин на пријему страних амбашадора, а пренео ТАС С.

Он је додао да би волео да његова земља има добре односе са свим државама са којима се граничи.

-Спремни смо на сарадњу као добри суседи, да поштујемо једни друге и волели бисмо да видимо исти приступ код литванских колега - додао је Путин.

Према Путину, Русија намерава да настави јачање односа и са Исландом, а посебно је нагласио значај риболова, обраде рибе, изградње бродова, корисћење геотермалне енергије.

Путин је означио да су односи са Финском "блиски, онакви какви суседи треба да имају", посебно по питању дијалога на тему стабилности и безбедности у Балтичком мору и Европи.

Руски председник се осврнуо и на односе са Луксембургом, захваљујући властима те земље за иницијативу да се подигне споменик грађанима Совјетског Савеза који су одведени у нацистички логор у Луксембургу током Другог светског рата.

-Приметили смо тај потез, руска јавност изузетно цени тај потез - закључио је Путин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)