ГЕЈТС О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА: Пробајте да издржите и носите маске! Имаћемо преко две хиљаде мртвих

Novosti online

24. 11. 2020. у 14:22

ГЕЈТС О ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА: Пробајте да издржите и носите маске! Имаћемо преко две хиљаде мртвих

Фото: ЕПА

СУОСНИВАЧ Мајкрософта Бил Гејтс верује како ће готово све вакцине за корона вируса бити делотворне, открио је за ЦНН.

Фајзерове и Модернине вакцине по првим су подацима јако делотворне, а Гејтс тврди како очекује да иста ствар буде и са вакцинама од АстраЗенеца, Џонсон и Џонсона, као и те Новавакса.

- Верујем да ће се до фебруара показати да су све те вакцине ефикасне и сигурне. И даље расте број новозаражених и очекује се даљи раст све до фебруара, а то би у САД-у могло значити преко две хиљаде мртвих дневно у том периоду - рекао је Гејтс па се дотакао мера:

- Носите маске. Покушајте издржати до пролећа јер тада ће вакцине заиста почети да смањују број заражених, а помоћи ће и промена времена на топлије.

Неке вакцине имају логистичке проблеме, попут Фајзеровог, које се мора складиштити на чак -75 ступени Целзијусових. Ипак, Гејтс верује како ће ти проблеми бити решити.

- Морате се побринути да се нека вакцина не потроши узалуд, али верујем да ће се логистика већ некако решити. Мислим да ће бити довољно људи који ће се одмах вакцинисати и и онда ће они привући остале па ћемо временом доћи на тај ниво од 70 одсто и више оних који су нам потребни како бисмо спречили ширење болести.

За крај, за ЦНН се дотакао и Дана захвалности па је открио како ће с неким члановима породице бити на видео вези како би смањили број оних који се налазе у истој просторији због корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)