БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Оксфордска вакцина ће коштати три долара?

Танјуг

23. 11. 2020. у 21:00

ВАКЦИНА против корона вируса коју развија универзитет у Оксфорду у сарадњи са АстраЗенеком коштаће између три и четири долара, пренео је данас британски Телеграф.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ: Оксфордска вакцина ће коштати три долара?

Фото AП

-Оксфордска вакцина је вакцина за цео свет. Док су Фајзер и Модерна саопштили да су успешно завршили фазу три тестирања, британски тим је у старту нагласио да је њихов циљ да њихов продукт треба да буде доступан целој планети. Не ради се само о вакцини која ће моћи да се транспортује и складишти на нормалним температурама, већ да буде доступна свима- пише у тексту Телеграфа.

Циљ који су поставили научници из Оксфорда и АстраЗенека је да вакцина буде доступна сиромашнијим земљама света, додаје се у тексту.

-Са ценом од само три до четири долара по дози, оксфордска вакцина је само делић цене Фајзерове и Модернине вакцине, која ће се продавати по ценама између 20 и 32 долара, што је за многе земље у развоју скупо- наводи Телеграф.

Директор тима који је правио вакцину у Оксфорду Ендру Полард каже да су направили "вакцину за свет".

-Наш циљ је био да вакцина буде доступна свуда. Сматрам да смо успели то да урадимо. Ово су врло узбудљива времена за људско здравље- рекао је Полард.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)