БЕРЛИН ОТКАЗАО ПОСЛУШНОСТ ВАШИНГТОНУ: Санкције „Северном току 2“ су недопустиве

Новости онлине

23. 11. 2020. у 19:49

НЕМАЧКА влада је поновила САД свој став да су недопустиве екстериторијалне санкције против „Северног тока 2“, саопштила је агенција „Блумберг“, позивајући се на владин извештај од 17. Новембра који је упућен Бундестагу.

БЕРЛИН ОТКАЗАО ПОСЛУШНОСТ ВАШИНГТОНУ: Санкције „Северном току 2“ су недопустиве

Фото: АП

-Ништа се није променило у принципијелном ставу федералне владе која одбацује екстериторијалне санкције и сматра да су оне супротне међународном праву. Ми ћемо пажљиво пратити ток даљњих дискусија у америчком конгресу и колико је то могуће пратити их преговорима са америчком страном- наводи се у извештају Владе.

Влада је указала и да ће она координисати даље акције са европским партнерима, Европском комисијом и компанијама које учествују у пројекту.

-На састанку од 6. новембра 2020. године немачких и европских компанија са представницима Стејт департмента, Министарства правде и америчком амбасадом, којем су такође присуствовали и представници Владе Немачке, поновљен је став Немачке представницима америчке владе- указано је у документу.

Раније је агенција ДПА, позивајући се на представника америчке Владе, саопштила да су власти САД ступиле у контакт са европским компанијама које учествују у изградњи „Северног тока 2“ и упозориле их на претње санкцијама.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)