ПЕНЗИОНЕРИМА ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Мађарска лимитирала посете радњама да би заштитила старије

Танјуг

23. 11. 2020. у 17:30

ПЕНЗИОНЕРИМА ОГРАНИЧЕНО КРЕТАЊЕ: Мађарска лимитирала посете радњама да би заштитила старије

Фото: АП

МАЂАРСКА влада ограничила је данас посете малопродајним радњама у покушају да изолује старије купце и обузда ширење пандемије корона вируса међу особама старијим од 65 година, који се сматрају најугроженијом групом.

Према новим мерама, само старији од 65 година могу радним данима да улазе у продавнице од девет до 11 часова, а викендом од осам до 10 часова, преноси Гардијан.

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је на снимку, који је објавио на Фејсбуку, да је таква уредба владе донета како би се заштитиле старије особе.

"Статистика која се односи на пандемију јасно показује да су најугроженије старосне групе наши родитељи и бабе и деде. Хајде да се побринемо за њих", навео је Орбан, а додаје Ројтерс.

Мађарска је месецима покушавала да избегне друго затварање и спречи да се нанесе додатна штета економији, али је била приморана да затвори средње школе и уведе полицијски час у трајању од 20 часова до пет сати ујутру.

У Мађарској је од почетка пандемије корона вирусом заражено 177.952 људи, док је 3.891 особа преминула, показују подаци сајта Wорлдометерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)