ДРАМА НА МЕДИТЕРАНУ: Немачки војници упали на турски брод! (ВИДЕО)

Novosti online

23. 11. 2020. у 17:07

НЕМАЧКА војска саопштила је да је Турска блокирала њихове снаге да претражују брод за који се сумња да носи оружје намењено Либији.

ДРАМА НА МЕДИТЕРАНУ: Немачки војници упали на турски брод! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Позивајући се на портпарола немачке војске, Ројтерс је известио да је немачка војска ушла у теретни брод, али је спречена у претрази пловила након што је Турска протестовала у мисији Европске уније.

Према извештају, немачки војници са фрегате "Хамбург" укрцали су се на турско пловило "Росалина-А", након што су посумњали да је брод превозио оружје до либијског лучког града.

Турска је одмах протестовала због акције немачке војске, тврдећи да је то кршење међународног права, јер је "Росалина-А" наводно носила храну и лекове.

Анкара је једна од главних присталица Владе националног споразума са седиштем у Триполију (ГНА), која је била у сукобу са Либијском националном војском (ЛНА) због контроле над северноафричком државом.

Турске оружане снаге већ су распоређене у Либији; међутим, тренутно је на снази прекид ватре у целој земљи, јер зарац́ене стране покушавају политички да реше своје разлике.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)