АМЕРИКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Хиљаде људи у километарским колонама, а разлог је поражавајући! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

22. 11. 2020. у 19:40

АМЕРИКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Хиљаде људи у километарским колонама, а разлог је поражавајући! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

АМЕРИКАНЦЕ су запрепастили километарски редови за храну, а по свему судећи, сличне хуманитарне акције ће трајати још месецима.

Прошлог викенда Банка хране Тексаса поделила је више од 270.000 килограма хране, укључујући 7.280 ћурки за предстојећи празник Дан захвалности, у Даласу. Грађани су у хиљадама пристизали својим аутомобилима како би добили бесплатне пакете хране јер су због пандемије вируса корона остали без посла и примања.

Претпоставља се да је око 8.500 породица примило помоћ у виду меса, воћа, поврћа и других намирница довољних за око 20 оброка.

Ана Куријан из Банке хране Тексаса је рекла да се потражња повећала са пандемијом, а да су ове акције почеле још у марту. Како каже, примећен је велики број нових људи којима је потребна помоћ.

- 40 одсто их је дошло први пут - казала је додајући да је посебно тешко онима са децом.

Једна од њих је била и Саманта Вудс.

- Захваљујем свим организаторима. Хвала Богу да сам успела да стигнем на ред - поручила је.

Многи становници Тексаса остали су без посла, а већина не може да плати рачуне за лечење, пошто немају потребно здравствено осигурање.

- Ово се дешава од марта и не видим да ће скоро томе доћи крај, уколико не буде вакцине или се људи не врате на посао - рекла је Џули Батнер из организације "Тарант ерија".

Посебно је тешко онима који би да прославе Дан захвалности, а немају финансијских средстава за то.

Помоћ добротворних организација и компанија је једини начин да им се храна нађе на столу.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Dzabe

23.11.2020. 00:36

@Pera - Cena goriva u Virdziniji marta meseca bila je 1.8 $ za galon. Po sadasnjem kursu to je tri puta manje nego kod nas. Sa njihovim prosecnim primanjima to je kao da mi napunimo rezervoar za manje od 300 dinara. Za tu blagodet cenu plaća celi svet

Šiki

23.11.2020. 01:02

Možda nije baš hrišćanski,ali kada su nam uvodili sankcije i bombardovali,nije ih bilo briga za nas,sada neka osete makar malo na svojoj koži. Nije narod kriv,ali ni naš narod nije bii kriv. Ove mlađe generacije u neznaju šta su nam sve radili