ПУТИН СПАСАО ХРИШЋАНСКЕ СВЕТИЊЕ И НАРОД: Јерменски патријарх упутио писмо захвалности руском председнику

Novosti online

19. 11. 2020. у 21:17

ПУТИН СПАСАО ХРИШЋАНСКЕ СВЕТИЊЕ И НАРОД: Јерменски патријарх упутио писмо захвалности руском председнику

Фото: Принтскрин/Новости илустрација

ЈЕРМЕНСКИ патријарх Гарегин Други упутио је руском председнику Владимиру Путину писмо у којем је изразио захвалност за мере које су предузете како би се у Нагорно-Карабаху очувало историјско наслеђе његовог народа.

У писму су високо оцењени напори руских власти и лично председника Русије како би се у региону Нагорно-Карабаха обуставе борбена дејства, успостави прекид ватре и врате стабилност и мир.

- Желим да изразим дубоку захвалност лично Вама на предузетим мерама у циљу очувања историјског наслеђа јерменског народа на територијама предатих Азербејџану -древних манастира, цркава и споменика културе - навео је патријарх.

Он је посебно истакао да је, захваљујући руским мировњацима распоређеним у региону, осигурано нормално функционисање познатог јерменског манастира Дадиванк.

- Наш народ ће увек памтити важну улогу Русије у заустављању крвопролића у Арцаху и молиће се за непоколебљивост јерменско-руског вишевековног пријатељства - закључио је патријарх.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 9. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)