РАШИРЕНИХ РУКУ ДОЧЕКАЛИ РУСКЕ ВОЈНИКЕ: Становници Карабаха мирни због присуства мировњака - "Уздахнули смо са олакшањем!"

Новости онлајн

16. 11. 2020. у 15:57

РАШИРЕНИХ РУКУ ДОЧЕКАЛИ РУСКЕ ВОЈНИКЕ: Становници Карабаха мирни због присуства мировњака - Уздахнули смо са олакшањем!

Фото: ЕПА

СТАНОВНИЦИ непризнате републике Нагорно-Карабах позитивно су реаговали на руске мировне снаге и полажу велике наде у њихову помоћ, рекао је пуковник Алексеј Пољухович, заменик команданта мировног контингента Оружаних снага Русије у Карабаху.

- Локално становништво је врло позитивно дочекало наш мировни контингент. Надају се да ће им се нашим доласком вратити миран живот - изјавио је Пољухович.

Према његовим речима, престоница Нагорно-Карабаха Степанакерт се постепено враћа свакодневном животу. Организован је саобраћај за становнике Карабаха до Јерменије и назад дуж Лачинског коридора.

Пољухович је навео да се цивилни транспорт одвија искључиво у пратњи мировњака.  

- Када су нам рекли да долазе мировњаци осећали смо се заштићенима, уздахнули смо с олакшањем. Сви говоре: Биће нам мирније јер су руски мировњаци стигли - рекла је становница Степанакерта Наталија Петросјан.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)