БАЈДЕНОВИ ЕКСТРЕМИСТИ НАПАЛИ ТРАМПОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ: Избио хаос у Вашингтону! (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

14. 11. 2020. у 20:37

БАЈДЕНОВИ ЕКСТРЕМИСТИ НАПАЛИ ТРАМПОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ: Избио хаос у Вашингтону! (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП Пхото

У ВАШИНГТОНУ је дошло до сукоба између Трампових и Бајденових присталица током одржавања "Милион МАГА Марша“.

Председник Трамп се појавио док су се његове присталице окупљале у Вашингтону на скупу поновног бројања гласова, где су про и анти-Трампове фракције размениле и физичке окршаје и нападе на улицама Вашингтона.

Препирка је избила на ивици гомиле хиљада Трампових присталица који су похрлили у срце престонице државе да појачају председникове напоре за пребројавање гласова и подрже његово одбијање да попусти.

Црно одевени чланови групе "Одбиј фашизам" ушли су у свађу са Трамповим присталицама док су говори трајали. Размењени су ударци - док је један Трампов присталица замахивао мегафоном, неки су учесници скупа ударали Трампове присталице и гурали их ка полицијским службеницима који су покушавали да задрже ред.

Председничка колона се кретала поред присталица који су носили транспаренте на којима је писало "Не кради", а онда су узвикивали "Још четири године!" како су возила кружила.

Служба националног парка издала је дозволу у петак групи до 10.000 људи да одрже скуп под паролом "Милион МАГА Марш" и "Зауставите гвожђе".

На тргу може да стане око 13.000 људи, али је више од 300.000 Трампових присталица стигло носећи транспаренте "Стоп крађи".

(Њујорк пост)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)