ПРИПРЕМАН АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА! "Пуцамо у ваш и његов ауто, ви остајете живи, Александар умире" - Спасио га је овај човек

Новости онлајн

14. 11. 2020. у 12:19

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко открио је у петак новинарима да је спреман атентат на њега.

ПРИПРЕМАН АТЕНТАТ НА ЛУКАШЕНКА! Пуцамо у ваш и његов ауто, ви остајете живи, Александар умире - Спасио га је овај човек

Фото: АП

Током дугог интервјуа са новинарима из Белорусије, Украјине, Русије, Молдавије и Казахстана Лукашенко је рекао да су председнички избори 1994. за њега могли да се заврше трагично. Лукашенко се тада први пут кандидовао за председника и победио, али се у позадини предизборне кампање одвијала права драма.

- „Добронамерници“ су дошли до мог противкандидата Вјачеслава Кебича са којим сам ушао у други круг и понудили: „Пуцамо у ваш и Лукашенков ауто, ви остајете живи, Лукашенко умире. За атентат окривљујемо националисте - поделио је Лукашенко детаље са новинарима, објашњавајући да су и он и лидер комуниста Кебич били "алтернатива националистима".

- Кебич није пристао на то, због чега га ценим целог живота, иако је био мој љути опонент, кога је у то време подржавала Русија. Ценио сам га и ценим и сваког месеца зовем да питам за његово здравље. Увек сам га подржавао и поштовао - додао је Лукашенко.

Победивши на изборима, Лукашенко је послао документе о планираном атентату у архиву КГБ-а, а да није ни истражио овај случај. 

(Информер)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)