НЕ ОДУСТАЈУ: Трампове присталице најавиле протест, он и даље не признаје пораз

Novosti online

14. 11. 2020. у 09:12

НЕ ОДУСТАЈУ: Трампове присталице најавиле протест, он и даље не признаје пораз

Фото: ЕПА

ПРИСТАЛИЦЕ америчког председника Доналда Трампа данас ће изaћи на улице како би подупрли његове тврдње о изборној победи, док он наставља с правним изазовима који имају мало изгледа како би преокренуо изборну победу Џоа Бајдена у своју корист.

Трамп је остварио незнатан напредак на судовима са својим тужбама и први пут у петак почео је да сумња у свој успех, говорећи новинарима да "ће време рећи" ко ће бити у Белој кући од 20. јануара.

Од 7. новембра, откад се сматра да је Бајден победник, било је и других протеста Трампових гласача широм земље, али били су мали и забележено је неколико инцидената.

На демонстрацијама Трампових присталица у Вашингтону и другим градовима требало би да учествују разне председникове присталице, ултрадесничари и припадници полиције Чувара заклетве, као и Поносни момци, у јавном показивању подршке за Трампово настојање да остане на власти.

Организатори су скуповима наденули различита имена, укључујући и Марш милион МАГА, Марш за Трампа и Зауставите крађу. МАГА је акроним слогана Трампове кампање "Мејк Америка грејт аген" (Учинимо Америку поновно сјајном). Трамп је на Твитеру изразио своју подршку.

Неке левичарске групе планирају противдемонстрације у Вашингтону и другим градовима.

Бајден учврстио предност

Бајден је накнадно учврстио своју победу у петак, кад су резултати Едисон рисрча показали да је победио у Џорџији, што му је дало укупно 306 електорских гласова, далеко више од 270 колико је било потребно да буде проглашен председником, и знатно више од Трампових 232.

Трамп је на догађају у Белој кући био близу тога да призна да ће је у јануару напустити.

- Ова администрација неће улазити у карантин. Надам се томе, шта год да се догоди у будућности - ко зна која администрација ће то бити? Чини се да ће време показати - рекао је Трамп у својим првим јавним коментарима откад је Бајден проглашен изборним победником.

(Индекс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)