ТРАМПУ ЗАБИЛИ НОЖ У ЛЕЂА: Најновији ударац за америчког председника, руше се снови о откривању крађе

Новости онлине

13. 11. 2020. у 20:08

АДВОКАТСКА компанија „Портер Рајт Морис и Артур“ одустала је од заступања Доналда Трампа у подношењу тужбе због изборних неправилности у Пенсилванији.

ТРАМПУ ЗАБИЛИ НОЖ У ЛЕЂА: Најновији ударац за америчког председника, руше се снови о откривању крађе

Фото: AP Photo/Evan Vucci

Ова компанија поднела је тужбу само дан пре повлачења и већ је добила 700.000 долара од Трамповог тима и Републиканског националног комитета.

Адвокатска компанија повукла се после чланка у „Њујорк тајмсу“ у ком се наводи да „запослени осећају растући немир због тужбе, док се неки плаше да фирма помаже у уништавању поверења у изборни процес“, пренео је РТ.

У тужби коју је ова компанија у Пенсилванији поднела у Трампово име, наводи се да је било изборних нерегуларности у бројним окрузима те државе током председничких избора.

Пре повлачења компаније, и државни тужилац Пенсилваније Џош Шапиро, иначе демократа, назвао је тужбу „безвредном“, додајући да су избори у тој држави били „законити“.

Адвокатска компанија поднела је бројне поднеске у име Трампове кампање у Пенсилванији и нејасно је да ли ће наставити заступање у тим случајевима.

У одбрану свог заступања Трампа, адвокатска компанија је саопштила како се „ради о контроверзном случају, али да су заступали и друге кампање у сличним правним стварима, без обзира на политичку припадност“.

- Очекујемо критику у оваквим случајевима и разумемо право сваког појединца да изрази забринутост и неслагање - саопштили су из те компаније.

Анти-трамповски активисти таргетирали су ту компанију, као и адвокатску фирму „Џоунс Деј“ која такође заступа председника у већем броју тужби.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)