ПУТИН О НАГОРНО-КАРАБАХУ: Ево шта је сада веома важно!

Novosti online

13. 11. 2020. у 15:53

ПУТИН О НАГОРНО-КАРАБАХУ: Ево шта је сада веома важно!

Foto AP

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је током састанка у видео-формату, посвећеном решавању хуманитарних питања у Нагорно-Карабаху, рекао да се нада да се реч „сукоб“ више неће користити за описивање ситуације у том региону.

- Окупио сам вас да разговарамо о ситуацији која се одвија у зони сукоба у Нагорно-Карабаха. Надам се да више нећемо употребљавати ту фразу – сукоб у Нагорно-Карабаху, и надам се да ћемо ускоро прећи на разговор о другим питањима - рекао је руски председник на састанку о решавању хуманитарних питања у региону Нагорно-Карабаха.

Он је додао да је веома важно и актуелно питање пружања помоћи становништву које је страдало услед војних дејстава у зони сукоба у Нагорно-Карабаху како би се вратили мирном животу.

На састанку учествују и министар одбране Сергеј Шојгу, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров као и шеф Федералне службе безбедности Александар Бортников.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)