СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА Ф-35: Руси развили радарски систем који открива сваки амерички авион, а онда делује С-400! (ВИДЕО)

Novosti online

13. 11. 2020. у 15:20

РУСИЈА је усавршила свој радарски систем познат под називом Небо-М, који је сада у стању и да обори америчке ловце Ф-35, користећи нови, унапређени радарски систем који открива стелтне циљеве удаљене 600 км, без обзира на њихову надморску висину и брзину.

СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА Ф-35: Руси развили радарски систем који открива сваки амерички авион, а онда делује С-400! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Овог америчког ловца одликује висок ниво невидљивости и могућност постизања циља, али Русија је успела да развије страшног непријатеља за ову врсту авиона, пише АМН.

Стручњаци су истакли да је руски систем способан да открије авионске циљеве на надморској висини од 75.000 метара и на даљини од 600 км, омогућавајући им праћење и гађање ракетама С-400 или Панцир-С1.

Русија тренутно поседује најсавременије радаре и велики број ефикасних пројектила.

Небо-М је намењен откривању различитих циљева авиона, хеликоптера, крилатих хиперзвучних ракета, балистичке и високо невидљиве, на удаљености до 600 км.

Систем такође укључује идентификацију земље са ваздушном метом и борбу против њених уређаја за ометање, без обзира колико су активни.

Радарски систем Небо-М је тродимензионални мобилни радарски систем. Развој система отпочео је осамдесетих година прошлог века.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

pljuc 400

13.11.2020. 22:47

Rusi su dobri u pričanju bajki i propagandi. Ali samo za našu raju. njima više niko ne veruje posle bezbrojnih poraza i fejlovanja njihovih oružanih sistema. Čak su im Azeri uništili s 300 sa dronom koji košta par miliona dolara.Njihove pvo uništava Barjaktar kako hoće. Btw šta čeka Vučić što ne nabavlja Barjaktare??