ПОСЛЕ ПИСМА ОЧАЈНОГ ДЕЧАКА (5): Деда Мраз носи маску и има специјалну дозволу за путовања

Танјуг

12. 11. 2020. у 23:57

ДЕДА Мраз носи маску и може да путује по свету захваљујући посебној дозволи.

ПОСЛЕ ПИСМА ОЧАЈНОГ ДЕЧАКА (5): Деда Мраз носи маску и има специјалну дозволу за путовања

Фото: Depositphotos

Ово је изјавио данас италијански премијер Ђузепе Конте, у покушају да ублажи дечји страх да би Деда Мраз такође могао бити закључан ове године.

- Деда Мраз ме је уверио да већ има међународну путну исправу: може да путује свуда и дели поклоне свој деци света - написао је Конте на Фејсбуку.

Како Гардијан наводи, он је оговорио на писмо очајног петогодишњег Томаза који га је молио да не ограничава "Бабо Натале", како је Деда Мраз познат у Италији.

Конте је написао: "Потврдио ми је да увек користи маску и држи прописану дистанцу да заштити себе и све које сретне".

Затим је предложио дечаку да испод дрвета стави бочицу са гелом за дезинфекцију руку, заједно с топлим млеком и кексима.

Италија, прва европска земља погођена корона вирусом почетком ове године, забележила је пораст случајева последњих недеља и укупно преко милион оболелих.

Неколико врста ограничења уведено је широм земље и на локалном нивоу, у зависности од здравствене ситуације у различитим регионима. Али све већи број медицинских радника и политичара тражи строже мере, па чак и друго закључавање целе земље.

Без обзира на развој пандемије у наредним недељама, министар регионалних послова Франческо Боча рекао је данас да ће се Божић прославити само међу ужим члановима породице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)