ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Републиканци подносе тужбе за изборне неправилности - Мичиген и даље под знаком питања?

Танјуг

11. 11. 2020. у 09:52

ИЗБОРНИ штаб актуелног америчког председника Доналда Трампа најавио је да ће покренути судски поступак с циљем да се обустави процес верификације изборних резултата у савезној држави Мичиген.

ТРАМП НЕ ОДУСТАЈЕ: Републиканци подносе тужбе за изборне неправилности - Мичиген и даље под знаком питања?

Фото: ЕПА

Истовремено, демократе су саопштиле да је један наводни сведок "стимовања" изборних резултата у држави Пенсилванији, повукао своје оптужбе, пренео је Ројтерс.

Правни заступник републиканаца Мет Морган изјавио је да је од суда затражено да се обустави верификација изборних резултата у Мичигену све док се поуздано не утврди да је гласање обављено у складу са законом.

Доналд Трамп је у више прилика тврдио да су избори били са бројним незаконитостима не понудивши никакве доказе за своје оптужбе, а правни експерти оцењују да Трампове тврдње немају велике потенцијал да промене исход избора.

Правна битка се води и у држави Пенсилванији због тврдњи да је било антидатирања гласачких листића послатих поштом.

- Примили смо велики број притужби - изјавила је синоћ заступница у Доњем дому парламента Пенсилваније, републиканка Дон Кифер.

Нешто касније, из демократског клуба у Представничком дому америчког конгреса стигло је саопштење у којем се наводи да је радник поште Ричард Хопкинс, који је иницијално пријавио случај са антидатираним гласачким листићима повукао своје тврдње.

Републиканци су поднели захтев федералном суду у Пенсилванији да обустави верификацију изборних резултата на основу Хопкинсових тврдњи, али демократе су оцениле да су покушаји Трамповог изборног штаба "позоришне представе, а не судски спорови".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)