АМЕРИЧКО-АЛБАНСКА ЛИГА: Бајден уз Албанце увек када је требало

Танјуг

08. 11. 2020. у 13:23

АМЕРИЧКО-АЛБАНСКА ЛИГА: Бајден уз Албанце увек када је требало

Foto AP

АЛБАНСКО-америчка грађанска лига поздравља победу демократског кандидата Џозефа Бајден на америчким председничким изборима и у саопштењу које преноси, Коха.нет, изражавају уверење да ће нови амерички председник радити "на решавању албанско-српских проблема", и истиче да је Бајден увек био уз албански народ када је то било потребно.

-Наш рад са Бајденом резултат је чињенице да је свуда и кад год нам је био потребан био близу албанског народа. Одиграо је истакнуту и импресивну улогу у постизању независности Косова и уверени смо да ће он као председник обновити блиске односе САД са ЕУ и НАТО и успоставити евроатлантске интеграције. Косова", саопштила је Лига.

Уз истицање улоге америчких Албанаца у тријумфу Џозефа Бајдена, јер су, како је наведено, "Албанци-Американци" играли кључну улогу у три америчке савезне државе - Мичигену, Пенсилванији и Висконсину, Лига подсећа да је одиграла посебну улогу подсећајући на сталне напоре Бајдена "да приведе бившег председника Србије и Југославије Слободана Милошевића пред Трибунал за ратне злочине у Хагу, да донесе независност Косова.

Фото: Архива

У саопштењу се наводи да је Бајден пружио међународну подршку НАТО бомбардовању Србије и истиче да односи албанских Американца са Бајденом немају никакве везе са партијском припадношћу.

Албанско-америчка грађанска лига је организација Албанаца и Американаца са седиштем у Вашингтону која, сормирао ју је 1989. године тадашњи амерички конгресмен Џозеп Диогарди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)