ЏИХАДИСТИ ЈУРИШАЈУ НА "КАВКАСКИ СТАЉИНГРАД": Јермени нанели жестоке губитке плаћеницима из Сирије, транспорти лешева стижу свакодневно

Новости онлине

07. 11. 2020. у 09:16

ЏИХАДИСТИ ЈУРИШАЈУ НА КАВКАСКИ СТАЉИНГРАД: Јермени нанели жестоке губитке плаћеницима из Сирије, транспорти лешева стижу свакодневно

Фото: Принтсцреен

БРОЈ погинулих сиријских џихадиста у Карабаху рапидно расте, након што их је генералштаб азербејџанске војске "бацио" у борбе у околини града Шуши.

Како наводи такозвана Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР), број жртава сиријских плаћеника у Карабаху попео се на 250 након недавних борби са одбрамбеним снагама Нагорно-Карабаха.

Активисти Сиријске опсерваторије забележили су да је још 12 тела сиријских плаћеника и џихадиста враћено у Сирију. Они су на наговор турских официра, уз обећања о високим платама, послати на Кавказ, где су изгубили животе у жестоким борбама за град Шуши.

Тај град, који се сматра предграђем престонице Степанакерта, већ данима фанатично бране припадници војске Нагорно-Карабаха, који су нанели тешке губитке војсци Азербејџана.

Од 250 погинулих, тела 195 бораца су враћена у Сирију, док је остатак лешева заглављен у Азербејџану.

Јерменске снаге заробиле су најмање тројицу џихадиста, а укупан број милитаната из Сирије у Карабаху порастао је на 2.580, док је готово 350 њих дезертирало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)