ЈЕРМЕНИ ОДГОВОРИЛИ ЛАВРОВУ: Потукли смо више од половине плаћеника!

Novosti online

03. 11. 2020. у 22:14

ПРЕДСЕДНИК непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан изјавио је да је карабашка војска ликвидирала више од половине плаћеника, чије је присуство у региону нешто раније поменуо шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

ЈЕРМЕНИ ОДГОВОРИЛИ ЛАВРОВУ: Потукли смо више од половине плаћеника!

Фото: АП

- Руски министар иностраних послова је данас дао изванредну изјаву, у којој је рекао да се број плаћеника који су пребачени у регион приближава бројци од две хиљаде. Желим да уверим господина Лаврова да смо током антитерористичке борбе успели да савладамо више од половине тих терориста, од којих су неки погинули, а неки су рањени. У блиској будућности ћемо водити одлучнију борбу у циљу ликвидације преосталих - изјавио је Арутјуњан на својој Фејсбук страници.

Према његовим речима, азербејџанске јединице изводе терористичке групе на прву линију, контролишући њихово кретање и пуцају у случају повлачења.

Лидер Карабаха је препоручио да се то саопштење прошири међу сиријским корисницима друштвене мреже, „јер рођаци терориста, који ратују против цивилног становништва Карабаха, морају да знају истину“.

Раније је Лавров изјавио да Русија позива спољне играче да употребе своје могућности како би пребацивање плаћеника из земаља Блиског истока у Карабах било обустављено. Он је истакао да око 2.000 плаћеника са Блиског истока учествује војном конфликту у Нагорно-Карабаху.

Претходно је сиријски лидер Башар Асад изјавио да се милитанти из Сирије пребацују у Карабах и да Турска користи терористе из Сирије и других земаља у Нагорно-Карабаху, што Анкара категорички демантује.

Подсетимо, борбе на контакт линији зараћених страна у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и делимична мобилизација.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)