ЗАТВАРАЈУ СЕ ЈОШ ДВЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: У Аустрији забрана кретања, у Британији закључано све осим школа

Танјуг

31. 10. 2020. у 18:26

ЗАТВАРАЈУ СЕ ЈОШ ДВЕ ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: У Аустрији забрана кретања, у Британији закључано све осим школа

Фото: ЕПА

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон требало би да најави нове мере које обухватају и нови карантин на месец дана, док аустријска влада због драматичне епидемиолошке ситуације, од уторка, 3.новембра, спроведи „закључавање“, уз полицијски час од 20 сати увече до шест сати ујутро.

Британски премијер Борис Џонсон најавиће нове рестриктивне мере које обухватају и ново „закључавање“ Енглеске на месец дана, до 2. децембра, објавио је политички уредник ИТВ Роберт Пестон.

Биће затворене све продавнице робе која није од суштинског значаја, а људи не би требало да се окупљају у затвореном простору, рекао је Пестон, преноси Ројтерс.

Школе, универзитети и судови ће остати отворени, навео је он.

Аустријска влада одлучила је вечерас да по други пут у овој години, због драматичне епидемиолошке ситуације, од уторка, 3.новембра, спроведе „закључавање“, уз полицијски час од 20 сати увече до шест сати ујутро.

Аустријски канцелар Себастијан Курц рекао је на конференцији за новинаре да је влада разговарала са социјалним партнерима, председником државе, председницима покрајинама и парламентарним странкама.

Курц је казао да је Европа суочена са масивним другим таласом пандемије, због којег су већ многе европске земље спровеле закључавање.Курц је саопштио да се од уторка до краја новембра спроводи друго „закључавање“ Аустрије, што значи да неће бити могуће одржати манифестације, како културне, спортске или забавне, неће радито хотели, изузев за службене путнике, а мораће да се затвори угоститељство, уз изузетак доставе.

Поред тога, договорено је да се продужи скраћено радно време, као и молба да се ради од куће тамо где је могуће.

Што се школа тиче основне школе и обданишта остају отворена, док ће старији ђаци и студенти да се врате учењу на даљину, рекао је Курц.

Међутим он је указао да ће се у наредном периоду анализирати опасност од заразе и у основним школама, преноси Танјуг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)