ЕРДОГАНОВО ВЕЛИКО ОБЕЋАЊЕ: Свако ко је изгубио кућу у земљотресу добиће потпуно нову

Танјуг

31. 10. 2020. у 16:12

ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган обећао је да ће у најкраћем могућем року бити изграђена нова кућа сваком грађанину чији је дом уништен у јучерашњем разорном земљотресу.

ЕРДОГАНОВО ВЕЛИКО ОБЕЋАЊЕ: Свако ко је изгубио кућу у земљотресу добиће потпуно нову

Фото: ЕПА

Ердоган је на конгресу Странке правде и развоја (АКП) у источном турском граду Вану, упутио поруке саучешћа породицама погинулих грађана Измира и целом турском народу, а повријеђенима пожелио што бржи опоравак.

Говорећи и о глобалним дешавањима, турски председник је поручио да свет тренутно осећа бол преласка у ново политичко и економско доба, преноси Агенција Анадолија.

- Претходни век, уз ратове који су резултирали смрћу стотина милиона људи, обележиле су колонијалне активности без икаквих моралних граница и трагање за демократијом и слободом. Видимо да су се у првој озбиљној кризи, код Западних земаља које се представљају као колевка демократије и слободе, одмах појавиле болести попут фашизма, расизма и ксенофобије - оценио је Ердоган.

Навео је да "они који годинама подстичу људе из различитих географских подручја, које сматрају јефтином радном снагом, да долазе у њихове земље, данас затварају своје границе пред таласом избеглица".

- Врло је болно што пут ка европским вредностима води кроз заговарање најтежих увреда на рачун симбола других вера и друштава - поручио је Ердоган.

Оценио је да је "пораст исламофобије, нарочито у Француској, потврда наставка менталитета који је Европу много пута одвукао у катастрофу."

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)