КОЛОНА ВОЗИЛА ОД 700 КИЛОМЕТАРА: Французи похрлили у продавнице пред закључавање (ВИДЕО)

Тањуг

30. 10. 2020. у 07:29

КОЛОНА ВОЗИЛА ОД 700 КИЛОМЕТАРА: Французи похрлили у продавнице пред закључавање (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

У ФРАНЦУСКОЈ ће данас ступити на снагу мере за спречавање ширења корона вируса, међу којима су закључавање, обавезан рад од куће и излазак из куће само у случају нужде.

Због поновног закључавања земље, у продавницама су се у четвртак створиле гужве, а међу најтраженијим производима били су тестенине и тоалет папир, али и тонери за штампач и електронски делови за рад од куће, преноси портал Франс инфо.

Мере је највио премијер Жан Кастекс, који је у четвртак у парламенту рекао да се знало да долази други талас корона вируса.

Он је казао и да ће школе бити отворене, али да ће ученици од шест година па навише морати да носе маске.

Грађани ће моћи да напуштају домове само ради куповине намирница, вођења деце у школу и посла који не може од куће да се ради, као и ради одласка у болницу или апотеку.

Такође, моћи ће да излазе ради сетње пса, али је то ограничено на један сат и удаљеност један километар од куће.

На сахранама је дозбвољено присуство до 30, а на венчањима до шест особа.

Уочи потпуног затварања земље, које ступа на снагу у 23 сата, око Париза су се створиле велике гужве, а колона возила људи који су ишли ван града, простирала се чак 700 километара у региону града, преноси ББЦ.

Како се наводи, многи ггрђани Париза одлучили су да период карантина, који ће трајати до 1. децембра проведу ван града, и додаје се да се сличцна ситуација догодила у марту, за време првог таласа.

У четвртак је у Француској потврђено нових 47.637 случајева корона вируса, као и 250 смртних случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)