НЕМАЧКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Хиљаде полицајаца надгледаће спровођење мера

Танјуг

29. 10. 2020. у 18:37

НЕМАЧКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Хиљаде полицајаца надгледаће спровођење мера

Фото: Robert Michael/dpa via AP

НЕМАЧКА планира да од понедељка расподели хиљада припадника савезне полиције широм земље како би надгледали поштовање оштријих рестриктивних мера, уведених због корона вируса, које укључују затварање ресторана и барова, поручио је данас министар унутрашњих послова Хорст Зехофер.

"Покретање провера биће кључно да се осигура успех нових мера. У координацији са државама, савезна полиција распоредиће хиљаде полицајаца", рекао је Зехофер.

Он је додао да ће савезна полиција прво бити употребљена у великим градовима и подручјима који су најтеже погођени пандемијом корона вируса.

Полицајци ће, такође, вршити појачане контроле на аеродромима, железничким станицама и близу граница како би осигурали да особе које улазе у земљу из високо-ризичних региона поштују правила.

Ројтерс оцењује да појачане провере неће бити популарне у земљи која страхује од државног надзора након искуства са комунистичком Источном немачком и са Хитлеровим нацистима.

Немачка савезна и покрајинске владе договориле су се јуче о делимичном "закљуцавању", на основу кога ће барови и ресторани, биоскопи, позоришта бити затворени од 2. до 30. новембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)