ЖЕСТОКИ ОБРАЧУНИ У КАРАБАХУ: Ракетирани градови, велики губици у живој сили и техници (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

29. 10. 2020. у 11:43

ЖЕСТОКИ ОБРАЧУНИ У КАРАБАХУ: Ракетирани градови, велики губици у живој сили и техници (ФОТО/ВИДЕО)

ФОТО: ЕПА

АРМИЈА одбране непризнате републике Нагорно-Карабах саопштила је да азербејџанска војска изводи ракетне нападе на престоницу Степанакерт и град Шуша и додаје да је оборен непријатељски дрон. Обе стране истичу да непријатељ има велике губитке у живој сили и техници.

- После поноћи и од раног јутра, непријатељ је наставио са паљбом на цивилна насеља. Непријатељске снаге су извеле нападе из ракетних система на градове Степанакерт, Шуша и суседна насеља - истакла је карабашка војска у саопштењу на Фејсбуку.

Власти Карабаха саопштиле су да су две особе рањене у азербејџанском ракетирању главног града.

- Током напада изведеног помоц́у ракетног система Смерч, у једној од споредних улица Степанакерта уништена је стамбена зграда и оштец́ен аутомобил. Власник куц́е и његов сусед су повређени и пребачени у болницу - наведено је у саопштењу државне службе за ванредне ситуације Карабаха.

Истовремено, портпарол председника Карабаха Ваграм Погосјан пренео је да се жестоке борбе настављају недалеко од села Аскеранског рејона у Карабаху и да непријатељ трпи велике губитке.

Додао је и да је уништен азербејџански дрон турске производње. Карабашка војска је прецизирала да се ради о Бајрактару.

- Јединице ПВО Армије одбране управо су уништиле још једну ударну беспилотну летелицу 'Бајрактар - саопштила је војска на Фејсбуку.

Како је наведено, ситуација на првој линији фронта је током ноц́и била стабилно напета.

- Јединице Армије одбране настављају самоуверено да извршавају борбене задатке који су им додељени, контролишуц́и оперативно-тактичку ситуацију - додаје се у саопштењу.

Коментаришући паљбу на медицински центар Степанакерта, Министарство иностраних послова Нагорно-Карабаха је нагласило да је намерна пуцњава на центар – циничан одговор азербејџанског војно-политичког руководства на мировне напоре председника Русије, Француске и САД, који су усмерени на заустављање борбених дејстава и деескалацију напетости у зони сукоба.

ФОТО: ЕПА

 

Истовремено, портпарол Министарства одбране Арцрун Ованисјан рекао је да су оружане снаге Азербејџана у потпуности предале контролу терористичким организацијама над неким деловима фронта.

Баку: Борбе се углавном одвијале у три правца фронта

Са своје стране Баку је оптужио Јереван, који подржава Нагорно-Карабах, за нападе на Хоџавенском, Физулинском и Губадлинском правцу фронта.

- Током дана 28. октобра и у ноћи 29. октобра, јединице јерменских оружаних снага пуцале су из различитих врста оружја, укључујуц́и ракете и артиљерију, на положаје јединица азербејџанске војске на различитим правцима фронта, као и на насеља у близини зоне фронта - саопштило је азербејџанско Министарство одбране.

Војни ресор додаје да су покушаји непријатеља да напада одлучно пресечени, као и да услед контрамера предузетих против јерменских оружаних снага, међу непријатељским војницима има убијених и рањених.

ФОТО: ЕПА

 

- Јуче су током дана и ноћи на различитим правцима фронта уништени и онеспособљени велики број живе силе, два тенка Т-72, два ракетна система Град, 14 различитих врста топова, неколико упоришних тачака и шест јединица непријатељских возила. Тренутно трупе азербејџанске војске контролишу оперативну ситуацију - саопштио је војни ресор.

Министарство је објавило нови видео-снимак уништавања непријатељских снага, које су, како је наведено, бежале са бојног поља и нису успеле да издрже прецизне ватрене ударе јединица азербејџанске војске.

Борбе на контакт линији у Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)